İçeriğe geç

Menü

Anasayfa
SiyasetCumhurbaşkanlığı
Bakanlıklar
TBMMSiyasi PartilerGenel Merkezİl / İlçe Başkanlıkları
KamuKamu KurumlarıMülki İdareValiliklerKaymakamlıklar
Güvenlik
STKToplum ve YaşamSivil Toplum Kuruluşları
Yerel YönetimlerBüyükşehir ve İllerİlçelerBelediyeMuhtar
Yerel
Marmara
Ege
Akdeniz
İç Anadolu
Karadeniz
Doğu Anadolu
Güneydoğu Anadolu
Ankara Ankara Rehber Gündem
DünyaNATOUluslararası KuruluşlarBirleşmiş MilletlerAvrupa Birliği
Ekonomi
SporFutbolBasketbolVoleybolHentbolGüreşAtletizmTenisYüzmeMotor SporlarıDövüş Sporları / BoksE-SporAmatör SporEngelli Sporları / Paralimpik
Künye Video TV Özel Haber Tanıtım
  • Dolar 49,3451 ▲ %0,18
  • Euro 55,3979 • %0,00
  • Sterlin 65,3114 ▼ %0,10
  • Gram Altın 6.657,35 ▲ %1,70
  • Çeyrek Altın 10.701,86 • %0,00
  • Gümüş 95,72 ▲ %2,09
  • Bitcoin 4.071.542 ▼ %0,16
  • BIST 100 12.213,58 • %0,00

Eskişehir

Eskişehir'de sağlık çalışanlarına yönelik 2. Acil Oryantasyon Sempozyumu tamamlandı

Eskişehir'de sağlık çalışanlarına yönelik 2. Acil Oryantasyon Sempozyumu tamamlandı

Eskişehir'de acil sağlık hizmetlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının mesleki bilgi ve deneyimlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen 2. Geleneksel Acil Oryantasyon Sempozyumu tamamlandı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünce Eskişehir Şehir Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve üç gün süren sempozyumun açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici yaptı.

Sempozyumda resüsitasyon, travma, kalp ve damar hastalıkları, solunum yolu sorunları, nörolojik ve dahili aciller konusunda eğitimler verildi.

Programın ilk gününde yetişkin ve çocuklarda yaşam desteği, şok, anafilaksi, zehirlenmeler, travma hastalarına yaklaşım, havayolu yönetimi ve gebe travmaları ele alındı.

İkinci gün göğüs ağrısı, akut solunum yetmezliği, akut koroner sendrom, hipertansif aciller, inme, nöbet, baş ağrısı ve baş dönmesine yaklaşım konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Sempozyumun son gününde ise kan şekeri ve elektrolit bozuklukları, gastrointestinal sistem kanamaları ile adli vakalara yaklaşım ve raporlama konularında eğitimler verildi.

Alanında uzman hekimlerin sunumlarıyla tamamlanan sempozyumla, acil sağlık hizmetlerinde görev yapan personelin güncel bilgi ve uygulamalar konusunda yetkinliklerinin artırılması hedeflendi.

Haber kaynağı: haberler.com

Kaynak: Haberler.com

Paylaş
Sıradaki haber yükleniyor…