Ekonomi

Haftanın piyasa özeti. Altın, dolar ve borsada son durum

Bu hafta yatırım araçları arasında en yüksek getiri Borsa İstanbul'da kaydedildi. Dün Hürmüz Boğazı'nın açılmasıyla Borsa İstanbul ise tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

1 dk okuma 0
Paylas:

Sesli Haber

0:00



Haftanın piyasa özeti. Altın, dolar ve borsada son durum

Bu hafta yatırım araçları arasında en yüksek getiri Borsa İstanbul’da kaydedildi. Dün Hürmüz Boğazı’nın açılmasıyla Borsa İstanbul ise tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Haftanın en çok kazandıran yatırım araçları açıklandı.

 

BIST 100 endeksi, en düşük 13.842,77 puanı ve en yüksek 14.601,12 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 3,65 üstünde, 14.587,93 puandan tamamladı.

 

Endeks tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 14.601,12 puana taşıdı.

ÇEYREK ALTIN 11 BİN 800 TL’YE YAKLAŞTI

 

Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı, bu hafta yüzde 2,48 artışla 7 bin 28 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,47 yükselişle 47 bin 338 liraya çıktı.

 

Geçen hafta sonu 11 bin 487 lira olan çeyrek altının satış fiyatı, yüzde 2,48 artarak 11 bin 772 liraya yükseldi.

 

DOLAR VE EURO DA YÜKSELDİ

 

Bu hafta ABD doları yüzde 0,43 artarak 44,8530 lira, euro yüzde 1,33 yükselişle 53,1110 lira oldu.

 

Etiketler: NTVPara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir