SON DAKIKA
Gündem

Dİ-DER İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR!

Sabiha KARAOSMAN ve Fethiye AYKOL önderliğinde 2024 yılında kurulan Doğru İnsanlar Dayanışma ve Düşünce Derneği (Dİ-DER), Türkiye’de ilklere imza atmaya devam e

3 dk okuma 0
Paylas:

Sesli Haber

0:00



Sabiha KARAOSMAN ve Fethiye AYKOL önderliğinde 2024 yılında kurulan Doğru İnsanlar Dayanışma ve Düşünce Derneği (Dİ-DER), Türkiye’de ilklere imza atmaya devam ediyor.

Kuruluşundan bu yana 2 yıl geçmesine rağmen oldukça önemli konularda ilklere imza attı ve atmaya da devam ediyor ve dolayısıyla da Dİ-DER’in her bir toplantısı ses getirmeye devam ediyor.

Dİ-DER, Kırıkkale’de Bedensel Engellilerde Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) Kullanımı ve Siber Güvenlik konusunda düzenlediği konferansla, çağı yakalayan değil, çağın ötesini görüp yorumlayan bir STK olduğunu bir kez daha ispatladı.

Dİ-DER adına konuşan Bilişim Başuzmanı Köksal ÖZENÇ, bedensel engellilerin yaşamını kolaylaştıran BİT’lerin kullanımına yönelik olarak ve Türkiye’de pek bilinmeyen, duyulmayan AB ve ABD’den somut uygulama örneklerine ve bunlara yönelik hibe projelerine yer verdi.

Konuşmasında bu hibelerin çoğunlukla yandığından söz eden Bilişim Başuzmanı Köksal ÖZENÇ, AB üyesi ülkelerin yerel yönetimlerindeki somut uygulama örneklerine de yer verdi.

1 Nisan 2026 Cumartesi günü yine Dİ-DER, Gazi Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda Dr. Öğr. Üyesi Sayın Göktuğ GÜL’ün işbirliği ile düzenlediği Sağlık Sektöründe Yapay Zeka Kullanımı ve Siber Güvenlik konulu konferansta aynı şekilde Türkiye’deki STK’lar açısından bir ilke imza atmıştır.

Bu konferansta Dİ-DER adına konuşmacı Bilişim Başuzmanı Köksal ÖZENÇ, yapay zekanın sağlık sektöründe kullanımına yönelik AB ve ABD’den somut örnekler vermiş ve aynı zamanda yapay zekanın sağlık sektöründe kullanılması durumunda hasta ve hastanelerin karşılaşabileceği siber güvenlik risk ve tehditleri ile bunların önlenmesine yönelik somut çözüm önerilerini anlatmıştır.

19 Kasım 2025 Çarşamba günü Dİ-DER ile Yüksek İhtisas Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Siber Güvenlik Olgusu ve Sağlık Sektöründeki Yansımaları konulu konferans, Türkiye’deki STK’lar açısından bir ilk olmuştur.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu başta olmak üzere çok sayıda öğrenci ve hocanın katılımıyla gerçekleştirilen konferansta Bilişim Başuzmanı Köksal ÖZENÇ, Dİ-DER adına yaptığı konuşmasında Dİ-DER olarak bir ilki gerçekleştirerek sağlık sektöründe bugüne kadar hiç konuşulmayan, dile getirilmeyen bir konuyu çok ayrıntılı ve somut örneklerle ve ayrıca konunun teknik, siber güvenlik standartları, yasal, yönetimsel, ulusal ve uluslararası boyutunu anlatmıştır.

Kuruluşundan günümüze 2 yıl gibi oldukça kısa bir süre geçmesine rağmen son derece önemli ve güncel üç konuda da ilkelere imza atmış olan Dİ-DER, diğer STK’lardan oldukça farklı bir çizgide olduğunu her açıdan ispatlamıştır.

Dİ-DER Başkanı Sabiha Karaosman, yaptığı açıklamada Dİ-DER olarak ilkelere imza atmaya, diğer STK’lardan farklı olduğumuzu ortaya koyacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir