Ekonomi

Konya’da ETİ Alüminyum için “Özel Endüstri Bölgesi” Kararı Resmi Gazete’de

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaklaşık 265 hektarlık dev bir alan, Cumhurbaşkanı Kararı ile "ETİ Alüminyum Anonim Şirketi Seydişehir Özel Endüstri Bölgesi" ilan edildi.

1 dk okuma 0
Paylas:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, ilçedeki geniş bir arazi “Özel Endüstri Bölgesi” statüsüne kavuşturuldu.

265 hektarlık alan yatırıma açılıyor

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, Seydişehir ilçesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 264,98 hektarlık alan, “ETİ Alüminyum Anonim Şirketi Seydişehir Özel Endüstri Bölgesi” olarak belirlendi. Karar ekinde, söz konusu bölgenin sınırlarını gösteren detaylı harita ve teknik koordinat listesi de yer aldı.

Bu statü, bölgede yapılacak büyük ölçekli sanayi yatırımları için önemli avantajlar sağlıyor. Özel Endüstri Bölgesi ilanıyla birlikte yatırım süreçlerindeki bürokratik işlemlerin hızlandırılması hedefleniyor.

Alüminyum gibi stratejik hammaddelerin üretiminde verimlilik ve teknolojik dönüşümün desteklenmesi öngörülüyor. Bölgedeki üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte yeni istihdam alanlarının yaratılması bekleniyor.

ETİ Alüminyum A.Ş., Türkiye’nin cevherden alüminyum üreten tek entegre tesisi olma özelliğini taşıyor. Seydişehir’de ilan edilen bu özel bölge, tesisin modernizasyonu, yeni üretim hatlarının kurulması ve yüksek teknolojiye dayalı Ar-Ge faaliyetleri için yasal bir zemin oluşturuyor.

Kaynak: Resmi Gazete

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir