İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin başkenti Washington, D.C.’de meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Netanyahu, olay sırasında ABD Başkanı Donald Trump ve beraberindekilerin bulunduğu programda yaşanan saldırı karşısında “şok olduklarını” ifade etti.
Olay, Trump’ın eşi Melania Trump ve ABD Başkan Yardımcısı JD Vance ile birlikte katıldığı bir etkinlik sırasında meydana geldi. Silahlı saldırı, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Netanyahu’dan Gizli Servis’e övgü
Netanyahu açıklamasında, ABD Gizli Servisi’nin hızlı ve kararlı müdahalesini takdir etti. Saldırı sırasında yaralanan polis memuru için de acil şifa dileklerini iletti.
“Şok içindeyiz”
Netanyahu, eşi Sara Netanyahu ile birlikte saldırı haberini büyük bir endişe ile karşıladıklarını belirterek, Trump ve eşinin güvende olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: Haber merkezi

Bir yanıt yazın