0:00
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve beraberindeki 18 ismin tutuklanması kararına yönelik açıklamalarda bulundu.
Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, verilen tutuklama kararının hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ve zorlama ithamlarla kurgulandığını kaydetti. Operasyonun doğrudan halkın iradesini hedef aldığını belirten Başarır, sürecin yargıyı bir cezalandırma aracına dönüştüren bir anlayışın ürünü olduğunu vurguladı. Savunma hakkının dahi gasp edildiğini söyleyen Başarır, “Ataşehir Belediye Başkanımız Onursal Adıgüzel hakkında verilen tutuklama kararı; hukuki dayanaktan yoksun, zorlama ithamlarla kurgulanmış ve halkın iradesini hedef alan siyasi bir operasyondur. Savunma hakkının dahi gasp edildiği bu hukuksuzluklar zinciri, yargıyı bir cezalandırma aracına dönüştüren utanç verici bir anlayışın ürünüdür” dedi.
“ADALET SİYASİ YENİLGİLERİ TELAFİ ETME ARACI DEĞİLDİR”
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, açıklamasının devamında halkın iradesinin her türlü kumpasın üzerinde olduğunun altını çizdi. Sandık sonuçlarının uydurma iddialarla değiştirilmeye çalışılmaması gerektiğini ifade eden Başarır, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Sandıkta bükemedikleri bileği uydurma iddialarla kırmaya çalışanlar bilmelidir ki; adalet, siyasi yenilgileri telafi etme aracı değildir! Halkın iradesi, her türlü kumpasın üzerindedir. Başkanımız Onursal Adıgüzel’in yanında, Ataşehir halkının iradesinin ise sonuna kadar arkasındayız.”
Başarır, yargı üzerinden yürütüldüğünü belirttiği bu sürecin hukuksuzluklar zinciri oluşturduğunu ve kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.


Bir yanıt yazın