Gündem

Gençlerbirliği’ne Şok! Disipline Soruşturması Açıldı

Gençlerbirliği, Galatasaray ile oynadığı Trendyol Süper Lig 30. hafta karşılaşmasının ardından disiplin süreciyle karşı karşıya kaldı.

1 dk okuma 0
Paylas:

Sesli Haber

0:00



Başkent ekibi, müsabakada yaşanan iki ayrı ihlal nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’ya sevk edildi. Kulübün sevkine neden olan ihlaller şu şekilde açıklandı:

Usulsüz seyirci alınması
Merdiven boşluklarının boş bırakılmaması

Her iki ihlal de Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi kapsamında değerlendirilerek disipline taşındı.

Gençlerbirliği’nin, söz konusu ihlaller nedeniyle toplamda 600 bin TL para cezası almasının beklendiği ifade ediliyor. Buna göre; usulsüz seyirci alınması nedeniyle 480 bin TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle ise 120 bin TL ceza gündemde.

Öte yandan karşılaşmanın oynandığı Eryaman Stadyumu ile ilgili dikkat çeken iddialar da ortaya atıldı. Kapıların açılmasından önce bazı güvenlik görevlilerinin yakınlarını stadyuma aldığı ve bu durumun tribünlerde yoğunluğa yol açtığı öne sürüldü.

Gözler şimdi, Gençlerbirliği’nin savunmasının ardından PFDK’nın vereceği nihai karara çevrildi.

Muhabir: Barış Berkant Oğuz

Etiketler: Ankara, Spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir