0:00
Sektörün köklü oyuncularından biri daha mali krizin pençesine düştü. Türkiye genelindeki hemen her zincir markette ürünleri bulunan, özellikle kahvaltılık grubunun tanınan markası Nut Master’ın sahibi DKC Grup, finansal sıkıntıları aşmak adına yargıya sığındı.
NUT MASTER VE BOLAMAN PARK İÇİN 3 AY SÜRE
Fatsa 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, mali tabloyu inceledikten sonra DKC Grup Gıda ile Bolaman Park Gıda hakkında kritik kararı verdi. Fındık ezmesi, yer fıstığı ezmesi ve krema grubuyla dev bir pazar payına sahip olan 14 yıllık şirket için 3 ay süreyle geçici konkordato mühleti tanındı. Bu kararla birlikte şirket, alacaklılarına karşı koruma altına alınırken; üretim ve operasyonel sürecin devamlılığı hedefleniyor

ALACAKLILAR İÇİN 7 GÜNLÜK İTİRAZ SÜRECİ
Mahkemenin yayımladığı ilanda, alacaklılar için de yasal bir kapı aralandı. İlandan itibaren yedi günlük kesin süre içinde alacaklıların dilekçeyle itiraz edebileceği kaydedildi. İtiraz edecek tarafların, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir durum bulunmadığını delilleriyle birlikte mahkemeye sunması gerekiyor. Mahkeme, bu itirazlar ışığında sürecin devam edip etmeyeceğine dair nihai kararını şekillendirecek.

51 MİLYONLUK SERMAYE YAPILANDIRILIYOR
Dkc Grup Gıda Sanayi Anonim Şirketi’nin girdiği bu yeni dönem, 51 milyon liralık sermaye yapısının korunmasını amaçlıyor. Özellikle son dönemde artan hammadde ve işletme maliyetlerinin şirketin nakit akışını bozduğu iddiaları üzerinde duruluyor. Mahkeme tarafından görevlendirilecek komiser heyetinin denetiminde geçecek olan 3 aylık süre, Nut Master markasının raflardaki geleceğini de tayin edecek. Eğer yapılandırma planı başarılı olursa, şirket borçlarını takvim dahilinde ödeyerek iflas riskinden kurtulabilecek.
Kaynak: Haber Merkezi


Bir yanıt yazın