0:00
Adana’nın Kozan ilçesinde trafik ekiplerince yapılan denetimde, daha önce de çok sayıda işlem uygulanan modifiyeli araç sürücüsü yeniden yakalandı. Denetimde, sürücünün bu kez ehliyetsiz şekilde direksiyon başında olduğu tespit edildi.
Olayın ardından sürücü hakkında idari işlem başlatıldı. Denetimde kullanılan aracın da işlem sonrası çekici yardımıyla otoparka götürüldüğü bildirildi.
Sürücüye ve araç sahibine ayrı ayrı para cezası
Trafik ekiplerinin yaptığı tespitin ardından sürücüye 45 bin TL idari para cezası kesildi. Aracın sahibine de yine 45 bin TL olmak üzere ayrı bir ceza uygulandı.
Böylece son denetimde toplam ceza tutarı 90 bin TL oldu. Aracın ise çekiciyle yediemin otoparkına çekildiği kaydedildi.

Ceza tutarı 1 milyon TL’ye yaklaştı
Verilen bilgilere göre, sürücünün kullandığı yaklaşık 250 bin TL değerindeki araç nedeniyle daha önce de çok sayıda cezai işlem uygulanmıştı. Yapılan modifiyeler sebebiyle kesilen cezaların toplamının 1 milyon TL’ye yakın seviyeye ulaştığı belirtildi.
Daha önce ehliyetine de el konulan sürücünün yeniden direksiyon başına geçmesi, son işlemle birlikte dosyadaki ceza tutarını daha da büyüttü. Olay, trafik denetimlerinde tekrarlanan ihlallerin boyutunu da yeniden gündeme taşıdı.
“30’dan fazla ceza yedim” dedi
Ceza uygulanan O.B. isimli sürücü, bugüne kadar modifiye nedeniyle 30’un üzerinde ceza aldığını söyledi. Sürücü, toplam ceza miktarının 1 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.
Açıklamasında, cezaları çalışarak ve taksitle ödediğini ifade eden sürücü, yaşanan sürece rağmen araç kullanmaya devam ettiğini dile getirdi. Bu sözler, olayın ardından en çok konuşulan ayrıntılar arasında yer aldı.

Ehliyetine daha önce el konulmuş
Sürücünün ifadesine göre, daha önce ehliyetine el konulduğu için bu kez ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza aldığı öğrenildi. Bu bilgi, son işlemin yalnızca modifiye nedeniyle değil, aynı zamanda ehliyetsiz kullanım nedeniyle de uygulandığını ortaya koydu.
Bu yönüyle olay, tekrarlanan trafik ihlallerinin farklı başlıklarda birikmeye devam ettiğini gösterdi. Denetim sonucunda hem sürücü hem de araç sahibi hakkında işlem yapılması da dikkat çekti.
Modifiye tutkusu yeni bir cezayla sonuçlandı
Sürücü, açıklamasında modifiyeli araç kullanmayı bir zevk olarak gördüğünü söyledi. Aracını sevdiğini belirten O.B., daha önceki cezaların ardından yeniden direksiyon başına geçtiğini ifade etti.


Bir yanıt yazın