0:00
Ligin final haftalarına doğru heyecan artarken, saha dışındaki olaylar ve kulüp açıklamaları TFF’nin radarına takıldı. Hukuk Müşavirliği tarafından hazırlanan sevk raporunda, Süper Lig’in lokomotif takımlarının liste başı olması dikkat çekti. Federasyonun açıkladığı listede ihlal sayılarına göre yapılan dağılım, disiplin kurulunun bu hafta oldukça yoğun bir mesai harcayacağını gösteriyor.
Üç Büyükler ve Göztepe İlk Sırada
Disiplin sevki raporunda en çok dosya ile adı geçen kulüpler Fenerbahçe, Galatasaray ve Göztepe oldu. Bu dört kulüp, dörder farklı ihlal iddiasıyla PFDK’ya gönderildi. Onları üçer ihlal ile Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Kocaelispor takip etti. Gaziantep FK, Hesap.com Antalyaspor, TÜMOSAN Konyaspor, Natura Dünyası Gençlerbirliği ve Samsunspor ikişer dosyadan sevk alırken; Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük ise tek bir ihlalden dolayı disiplin sınırına girdi.
Galatasaray’da Metin Öztürk’e “İtibar” Sevki
Kulüplerin yanı sıra bireysel sevkler de gündeme damga vurdu. Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, yaptığı açıklamalarla futbolun itibarını zedelediği gerekçesiyle disipline verildi. Öztürk’ün açıklamalarının “sportmenliğe aykırı” bulunması, yönetim kanadında nasıl bir ceza karşılığı bulacağı sorusunu gündeme getirdi.
1. Lig’de de Liste Kalabalık: Futbolcu ve Antrenörler Hedefte
Disiplin dalgası sadece Süper Lig ile sınırlı kalmadı. Trendyol 1. Lig’den Atakaş Hatayspor, Özbeyli Bandırmaspor, Arca Çorum FK, Eminevim Ümraniyespor ve İmaj Altyapı Vanspor FK da sevk edilen kulüpler arasında yer aldı. Bireysel tarafta ise Amed Sportif Faaliyetler’den Murat Uçar, Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü’nden İbrahim Akdağ ve Sipay Bodrum FK antrenörü Ali Gürsel PFDK’ya gönderilen diğer isimler oldu.
Kaynak: AA


Bir yanıt yazın